МОБИЛИJАРИ, РАСВЕТА И АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦА
22.07.2010
Програм уређења насеља у Градској општини Палилула се и овог месеца успешно остварује, оценили су представници руководства ове организације локалне самоуправе Града Ниша, приликом обилска села Габровац, Лалинац и насеља Ледена Стена. Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Милош Стојковић, члан Већа Градске општине Палилула, истакли су да је у току постављање шест мобилијара, за рекреативне активности најмлађих становника села Габровац, Бербатово, Вукманово и Лалинац и у насељима  градског подручија на Леденој Стени, Милка Протић и Стара железничка колонија.

Овим програмом предвиђено је уређење парковне површине и постављање три пара љуљашки, тобогана, два пара клацкалица, три до пет клупа и пењалица. Као што је већ најављено, у насељу „Милка Протић“ поставља се и мобилијар већег обима уз финансијску подршку Ерсте банке-филијале у Нишу. По налогу општине Палилула радове, на постављању мобилијара изводи ЈКП “Горица“. Иначе, по речима Милана Ђурђевића, до краја ове године биће постављено још девет мобилијара, подједнако у насељима градског и сеоског подручија Општине. Делегација руководства Општине обишла је и извођаче радова Предузећа за путеве Ниш који раде у селу Габровац. Вукашин Милановић, председник Савета грађана овог села рекао је да се радови тренутно одвијају у Бледској улици, која се након постављања водоводне и канализационе мреже враћа у првобитно стање. Ужичка улица се пресвлачи новим слојем асфалта а у Првомајској улици се ради на попуњавању рупа у склопу редовног одржавања.

У селу  Лалинац, мобилијар је постављен у школском дворишту истуреног одељења основне школе „Десанка Максимовић“. Драгослав Милосављевић, представник Савета грађана у Лалинцу захвалио је руководству Палилуле што подржава и уважава предлоге грађана у решавању присутних проблема. По речима Милоша Стојковића, члана Већа Градске општине Палилула, на основу указане потребе и путем општинске инфо мреже 48, у протеклоом периоду је замењено преко 280 сијалица за уличну расвету у насељима општине у граду и на селу, у Лалинцу, Габровцу и Новом Селу. Такође је постављено и осветљење у дворишту вртића „Црвенкапа“ а у току су радови на расвети у вртићу „Пепељуга“ у насељу Делијски вис.